© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

1 / 2

Paaseieren rapen in Kalmthout: een paashaas voor Onno (7) en een reuzenei voor Dax (5)

Vanmorgen om 10u was het verzamelen geblazen op het pleintje voor de bibliotheek in Kalmthout. De Paashaas had er chocolade-eieren verstopt. Feest voor de kinderen want die stonden te popelen om de eitjes te gaan zoeken.

Margo Tilborghs

Het paaseierenrapen is een initiatief van de Soevereine Orde van de Leden van Sint-Jacob-op-de-Kapelberg S.o.n., i.s.m. Bib Kalmthout, Welzijnsraad Kalmthout, Welzijnsschakels Kalmthout, Twinkeltje Tkruidenierke, gemeente en OCMW Kalmthout.

"De orde van Sint- Jacob.Son. komt op voor mensen met kinderen die het niet al te breed hebben in onze maatschappij", zegt voorzitter Erwin Mennens. "Wij zijn van mening dat ieder kind, kind moet kunnen blijven zonder al te veel zorgen. Maar omdat ieder kind graag eitjes zoekt, waren alle kinderen in Kalmthout welkom."

Met een zakje in de hand gingen de kinderen op zoek naar de eieren. Met het nummer op het zakje kon je deelnemen aan de tombola. Dax Tijs (5) won het reuzenei. Broer en zus Onno (7) en Pip (5) gingen aan de haal met de grote chocolade paashaas.

Nadat alle eieren gevonden waren werd er chocolademelk geschonken. Mama's en papa's konden genieten van een kopje koffie. In de Bib kon je in de leeshoek luisteren naar verhalen over lentekriebels, paaseieren rapen, het paaskuiken en nog meer paasverhalen.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio