“Zora kan spreken, lopen, vallen en weer opstaan”

Print
Kalmthout - Zo’n twintig kinderen van de laatste graad basisonderwijs mochten gisteren in het nieuwe e-lab van Gitok kennis maken met zorgrobot Zora. Dat deden ze in het kader van de Jeugdboekenmaand met als thema wetenschap.

Het thema van de Jeugdboekenmaand is dit jaar Eureka. Het omvat de thema’s wetenschap en techniek. Bib Kalmthout en Gitok, domeinschool voor wetenschap en techniek, organiseerde daarom een workshop voor toekomstige ingenieurs en programmeurs. De workshop was dan ook vooral gericht op kinderen die nieuwsgierig zijn, leergierig zijn, graag ontwerpen en uitvinden of iets nieuws willen uitproberen. Zes leerkrachten begeleiden de kinderen tijdens de sessie en lieten hen kennismaken in de wereld van computers en programmeren, 3D-printen of mochten ze, met een 3D-bril, een stapje zetten in de driedimensionale internetwereld.

De jongeren vonden het in ieder geval geweldig. “We mogen hier zelf robot Zora programmeren”, zeggen enkele jongens. “Zo kunnen we ze laten spreken in verschillende talen, lopen, vallen en weer laten opstaan.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio