“Innemend Italië”, een leidraad om Italië te ontdekken

Foto: Affiche

“Innemend Italië”, een leidraad om Italië te ontdekken

Print
Essen - Marc Vandenbon schreef in 2011 het boek 'Innemend Italië', een leidraad om Italië te ontdekken op reis. Het boek bevat praktische tips, nuttige adressen en verwijzingen naar websites om uw volgende reis voor te bereiden.

Marc Vandenbon, een jong gepensioneerde leraar uit Brugge en passioneel Italiëreiziger, doorkruiste samen met zijn echtgenote tientallen keren het schiereiland en ontdekte een schat aan onbekende plaatsen. Hij leerde er de hartelijke Italiaanse gastvrijheid kennen, maar evengoed ook de keerzijde van de medaille: alles wat fout of chaotisch loopt in het drukke land. Ook dat hij op anekdotische wijze te verwoorden.

Als een ontdekkingsreiziger opent de auteur deuren die doorgaans gesloten blijven. Zijn pad is niet uitgestippeld, zijn nieuwsgierigheid is zijn leidraad en zijn kompas. Hij hopt en zapt, staat stil bij het échte Italië, het Italië van elke dag. De schoonheid van Le Marche, het inspirerende verleden van Capo di Ponte, het allermooiste theater van Ferento, de warme gastvrijheid in Sicilië. Bij zinneprikkelende lekkernijen - ijsjes, koffie, pasta - die je overal vindt of bij de trots van Castel del Monte, de geuren van Santa Maria Novella, de perfectie van Ferrari en Vespa, ... Maar evenzeer bij de dagelijkse chaos in het verkeer, het schreeuwlelijke tv-aanbod, de legendarische luiheid, de kwalen van de politiek en de maffia, de roes van het voetbal, de alomtegenwoordige katholieke religie, ...

Aan de hand van een powerpointpresentatie en met een uitstekende vertelstijl, weet hij zijn publiek te boeien. Hij staat stil bij de geschiedenis, bij de mooie natuur, het lekkere eten en drinken, het dagelijks genieten van de zon. Een vertelavond om naar uit te kijken.

Praktisch

  • Vrijdag 23 februari 2018 om 20u
  • GC Oude Pastorij, Essendonk, Essen
  • Bijdrage: 7 euro, leden Davidsfonds: 5 euro
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio