Treinen mogen grens niet over door stormweer

Foto: Margo Tilborghs

Treinen mogen grens niet over door stormweer

Print
Essen - Aan het station van Essen stonden reizigers te wachten op bussen die richting Nederland reden. Door de zware storm die ook over Nederland raasde werd het treinverkeer sinds tot 14u gestaakt.

"We vernamen het pas vlak voor de trein het station van Essen binnenreed", zegt een reiziger. "Er zouden zes bussen worden ingelegd richting Roosendaal en Tilburg. Maar we staan hier nu ruim een uur te wachten en hebben nog geen bus gezien. Slechtgezind word ik er niet van. Het is wat het is en er zijn ergere dingen op de wereld dan dit."

"De storm heeft veel schade aan spoor en bovenleidingen veroorzaakt", bericht de persdienst van de Nederlandse Spoorwegen. "Er zijn bomen en andere voorwerpen op het spoor terechtgekomen. Ook op verschillende stations is sprake van stormschade. Dit kan zeer gevaarlijke situaties opleveren voor reizigers en medewerkers. Houdt u er rekening mee dat door de gevolgen van de storm het herstel ook na de storm enige tijd kan duren. Er wordt hard gewerkt om, zodra de weerssituatie dit toelaat, het treinverkeer weer veilig op te starten."

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio