© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

1 / 7
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Nieuwjaarszingen in Achterbroek: "Ik deel meteen ook snoep uit voor de Vic"

In Kalmthout kunnen de kinderen vandaag en morgen 'Nieuwjaarke Zoete' gaan zingen. Gewapende met een linnen tas gaan ze van deur tot deur om wat snoep of een centje. En wie niet in de mogelijkheid was om zelf te delen, vraagt aan de buurvrouw om iets extra mee te delen. Zo kan het dus ook!

Margo Tilborghs

"Nieuwejaarke zoeteEen varken heeft 4 voeten4 voeten en ne staartdat is wel een centje waard"

Dit liedje zullen de bewoners in Kalmthout vandaag én morgen misschien wel honderd keer gehoord hebben, maar dat deert hen niet. "Deze traditie moet blijven bestaan", zegt Gerda. "Het geluk in de kinderogen wanneer de deur hier opengaat spreekt boekdelen. Daar doen we het toch voor. En in Achterbroek delen we graag."

Bij KLJ Achterbroek kunnen de kinderen zich opwarmen en genieten van een lekkere kop poppoenen- of tomatensoep. "Het is hier een aangenaam af- en aangeloop", zegt de KLJ-leiding. "En wanneer ze ook hier een liedjes zingen krijgen ze naast soep ook nog wat snoep."

Wie niet thuis is of niet in de mogelijkheid is om de deur te openen lost het op een andere manier op. Zo is Vic van broodjeszaak Vicollo volop bezig met schilderwerken. Niet eenvoudig om dat iedere keer de deur te openen. Maar Ingrid van de krantenwinkel, schuin tegenover de broodjeszaak, wil graag op zijn vraag extra snoep delen. "Ik deel meteen ook snoep uit voor de Vic", lacht Ingrid. "Wie hier dus komt zingen, vangt meteen twee vliegen in een klap. En zo kan Vic rustig verder schilderen."

Of Ingrid nog extra wensen heeft voor 2018? "Ik wil alle mensen het beste voor 2018 toewensen. Dat ze mogen genieten van alle kleine dagdagelijkse dingen. Dan wordt het nieuwe jaar vast een heel fijn jaar."Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio