VIDEO - Kinderen lopen tijdens Warmste Week 5.437 euro bij elkaar voor Bednet

Print
Kalmthout - 450 kinderen van basisschool Sint Jozef in Heide zette gisteren hun beste beentje voor om al lopend geld in te zamelen voor Music for Life. Het geld dat ze inzamelden gaat naar Bednet.

Maar liefst 450 kinderen en zo'n 80 volwassenen namen vanmiddag deel aan de estafetteloop die basisschool Sint-Jozef in Heide-Kalmthout organiseerde. Met de hele school slaagde de kleuters en lagereschoolkinderen van de Sint-Jozefschool in Heide erin de 'Music for Life' vlammetjes in beweging te houden. Al lopend zamelden ze zo geld in voor Bednet. Die organisatie zorgt ervoor dat kinderen die door ziekte of ongeval tijdelijk neit naar school kunnen. Met Bednet volgen ze thuis via hun computer live de lessen in de klas en kunnen ze hun vrienden blijven zien.

Boegbeeld van de actie was zestienjarige Yara Waegemans. Zij moest anderhalf jaar geleden een amputatie van haar rechterbovenbeen ondergaan en kon daardoor lange tijd niet naar school. Dankzij Bednet kon ze thuis toch de lessen volgen.

De kinderen en hun sportieve ouders, tantes en nonkels en zelfs oma's en opa's liepen een parcours van 800 meter rond het schoolgebouw. Aan de hand van een sponsorkaart konden de kinderen geld inzamelen. De actie leverde maar liefst 5.437 euro op. In aanwezigheid van boegbeeld Yara Waegemans mocht Studio Brussel presentatrice Siska Schoeters de cheque overhandigen aan Bjorn Wijffers van Bednet. Yara zelf was ontzettend blij en verrast door de opbrengst en het enthousiasme van de kinderen. "Deze actie geeft me een warm gevoel", zei ze. "En een organisatie als Bednet verdient het om onder de aandacht te komen."

www.bednet.be

Lees ook: Het moedige verhaal van Yara (16): “Ook met één been sta ik positief in het leven”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio