© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De Greefshoeve dicht gat in de markt

In Kalmthout werd zondag de spiksplinternieuwe vakantiewoning De Greefshoeve voorgesteld aan het grote publiek. Het adres richt zich vooral op wandelaars, fietsers en families.

Margo Tilborghs

De eerste steen werd gelegd in april en acht maanden later is het vakantiehuis klaar. De woning biedt plaats aan groepen tot twintig personen. “Als gezin gaan we graag op weekend”, zeggen Koen Van Der Straeten en Larissa Snieders. “We merkten dat we vaak naar de Ardennen of de oostkantons moesten om een vakantiehuis te vinden dat groot genoeg was. Zo ontstond het idee om hier in Kalmthout van start te gaan met de Greefshoeve. Kalmthout is dé toeristische gemeente van de Noorderkempen. Onze gemeente heeft heel wat troeven. Je kan hier wandelen op de heide, een bezoek brengen aan het bijenteeltmuseum in het natuureducatief centrum De Vroente, het Arboretum, het Suske en Wiske Kindermuseum, maar ook Nederland ligt vlakbij. Toch was er in de omgeving niets te vinden dat voldeed om grote groepen te ontvangen. Er zijn wel enkele B&B’s en een hotel, hotel Jerom dat in aanbouw is, maar verder is er niets.”

De Greefshoeve vindt u in de Frans Greefslaan 13, een residentiële wijk op zo’n achthonderd meter van de Kalmthoutse Heide. Het gezin woont drie panden verder in dezelfde straat.

“Het huis is enkel bedoeld om te verhuren. Het is kwaliteitsvol ingericht, voorzien van alle comfort en geschikt voor twintig personen. Op de benedenverdieping is er een keuken, een woonkamer met twee zithoeken en een slaapkamer met badkamer voor mensen met een beperking. Op de eerste verdieping zijn er zes slaapkamers, waarvan vijf met tweepersoonsbedden en een slaapzaal voor kinderen met stapelbedden. Op de tweede verdieping is er nog een slaapzaal met stapelbedden en een ontspanningsruimte.”

www.degreefshoeve.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners