“Zoekiz brengt vraag, aanbod en info samen”

Print

Foto: Margo Tilborghs

Essen - Twee Essense ondernemers lanceren Zoekiz, een platform waarop particulieren, lokale handelaars, bedrijven, verenigingen en gemeenten over heel Vlaanderen zaken kunnen doen en informatie kunnen delen.

Toen Krista Deckers in juni 2013 als een van de eersten op Facebook begon met een zoekertjesgroep voor Essen en Kalmthout, kwam daar meteen veel reactie op. “Het lokale aspect sprak veel mensen aan en de groep kende veel succes”, vertelt Krista Deckers. “Dat succes had ook een keerzijde. We moesten steeds vaker mensen van buiten Essen of Kalmthout teleurstellen en we kregen veel vragen van professionelen. Die wilden via onze groep ook de lokale bevolking bereiken. Omdat het beheer volledig op vrijwillige basis gebeurde, konden we daar niet op ingaan. Anderen volgden ons voorbeeld en begonnen ook zoekertjesgroepen op sociale media, waardoor er steeds meer overlap ontstond.”

“We vonden dat dit beter moest kunnen”, zegt echtgenoot Guy De Schepper. “Door verder na te denken over de interesse van professionele gebruikers, die vooral het lokale karakter van onze groep apprecieerden, werkten we onze ideeën verder uit. Meer dan waarschijnlijk groeide de zoekertjesgroep op Facebook voor de eerste keer in Vlaanderen uit tot zo’n professioneel platform.”

Iedereen welkom

Zoekiz brengt vraag, aanbod en informatie samen op één overzichtelijk platform. Zowel de plaatser als de eindgebruiker kan zelf het doelgebied bepalen. “Particulieren, handelaars, bedrijven, verenigingen, gemeentes: iedereen kan meedoen”, zegt het koppel. “Op Zoekiz staan particuliere zoekertjes, maar ook acties van lokale handelaars, aankondigingen van evenementen of regionale jobs. Een gemeente kan ook belangrijke lokale info aankondigen.”

“Om de website voor iedereen toegankelijk te maken, hielden we het zo eenvoudig mogelijk, zonder daarbij in te boeten aan functionaliteiten”, legt Guy uit. “Daarbij dachten we natuurlijk ook aan mobiele gebruikers. De past zich aan het toestel aan zonder dat de gebruiker daar iets voor hoeft te doen. Registratie en toegang zijn gratis voor iedereen. Professionele gebruikers betalen alleen voor wat ze op het platform plaatsen.”

www.zoekiz.be, info@zoekiz.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio