Veertig vrijwilligers, 4.000 struiken

In de gemeenteloods konden de boseigenaars hun plantenpakket ophalen. Foto: Margo Tilborghs

Veertig vrijwilligers, 4.000 struiken

Print
Essen - Veertig eigenaars van de weekendzone Horendonk en het woonbos De Wildert haalden in de gemeenteloods hun zelf samengestelde bosrandpakket op. Het doel: meer diversiteit in de bossen brengen.

Sinds enkele jaren organiseert de gemeente Essen met Bosgroep Antwerpen Noord een bosrandactie om een mooier, gevarieerder en rijker bos te krijgen. In het woonbos Wildert en de weekendzone Horendonk kochten veertig eigenaars samen 3.890 hazelaren, haagbeuken, meidoornen en hulsten, waardoor de variatie in de flora sterk stijgt. Bovendien zijn de bomen een nieuw biotoop voor vlinders, bijen en allerhande vogels in de bosrand. De eigenaars krijgen advies bij het bosbeheer. Zo streven de gemeente en de Bosgroep Antwerpen Noord naar gezondere bossen en meer natuur.

Steun

“Met de verschillende bosgroepen promoten we deze bosrandpakketten al een zevental jaar, waardoor in totaal al 42 kilometer bosrand werd aangeplant”, zegt gedeputeerde voor Leefmilieu en Natuur Rik Röttger (sp.a). “De provincie Antwerpen ondersteunt deze actie graag, want ze betekent een stevige boost voor de biodiversiteit.”

www.bosgroep.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio