Hond Rupert (4) is prijsbeest

Print
Hond Rupert (4) is prijsbeest

Romy en haar hond Rupert, een English toyterriër. Foto: rr

Essen - Rupert, het hondje van Romy Raeymakers (27) uit Essen, werd in het Duitse Leipzig verkozen tot mooiste English toyterriër. Hij mocht de felbegeerde wereldtitel mee naar huis nemen.

De English toyterriër is, zoals zijn naam al doet vermoeden, een ras dat zijn oorsprong vindt in Engeland. “Het is in België een nog vrij onbekend ras”, zegt Romy Raeymakers. “Rupert is geboren in Engeland en woont sinds twee jaar in ons gezin. Mijn liefde voor honden is me met de paplepel ingegeven. Als kleine uk stond ik mama al te imiteren tijdens de training van de honden en zodra het kon, stond ik zelf al in de ring. De eerlijkheid en de oprechte liefde die je van een hond krijgt, is het mooiste wat je kunt beleven.”

Op de grote hondenshow in Leipzig namen maar liefst 31.000 honden uit 73 landen deel. Er waren 330 rassen en de tentoonstelling mocht rekenen op 90.000 bezoekers. “Omdat Ruperts ras nog vrij onbekend is, namen er in zijn categorie 37 honden deel, maar dan wel de crème de la crème van de wereld”, zegt Romy.

Voor het gezin Raeymakers is het al de zesde wereldkampioenstitel bij de honden die ze mee naar huis mochten nemen. Daarbij komen ook nog twee wereldtitels die Romy eerder al behaalde in haar juniorcarrière.

MEEST RECENT

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio