Oud stationsgebouw van Kalmthout herbergt binnenkort vier escaperooms

Print
Kalmthout - Het oude stationsgebouw in Kalmthout krijgt straks een nieuwe invulling: er zullen vier escaperooms worden ondergebracht.

Wie onlangs langs het station van Kalmthout reed, vroeg zich misschien af wat het grote vraagteken betekende dat het gebouw sierde. Gisteravond werd in Bistro Tutti het mysterie dan eindelijk opgelost. Via mails en de website van het restaurant werden mensen uitgenodigd voor een etentje waarbij ze meteen konden deelnemen aan een spel. Meer info was er niet. Maar het werd topamusement, waarbij de deelnemers konden kennismaken met Clocks: een concept van de broers Tom en Dave Vercauteren, Joris Meyers en Björn Herrewijn.

Een escaperoom is een teambuildingspel waarbij een groep mensen in een kamer wordt opgesloten. De deelnemers moeten door middel van aanwijzingen, sleutels, codes, puzzels en raadsels de kamer binnen een uur proberen te verlaten. “Het is een mooi en statig stationsgebouw, het stond al sinds 2013 leeg”, zegt Dave Vercauteren. “Het ligt centraal en is makkelijk bereikbaar. De trein stopt hier letterlijk voor de deur, maar er is ook parking voor fietsen en auto’s. De verbouwingen zijn nog volop aan de gang, maar straks kun je hier verdwalen in een van onze vier themakamers. Een eerste thema is ‘lijn 12’, want het station ligt langs de spoorlijn tussen Antwerpen en Essen. Je kunt ook proberen te ontsnappen uit ‘Ristorante Paradiso Perduto’ of uit het café uit FC De Kampioenen. Hiervoor hebben we onderhandeld met de VRT, want zomaar zelf dit themacafé uit de grond stampen mag natuurlijk niet. In de laatste kamer gaan de bezoekers de virtuele toer op. In de Post-Apocalyptic World krijg je een virtuele bril op je neus.”

De opening van de koffiebar en de escaperooms vindt plaats in het weekend van 15 en 16 december. De prijs is afhankelijk van de kamer. Zo zal de virtuele kamer iets duurder zijn dan de andere kamers, maar geïnteresseerden mogen rekenen op een bedrag van 20 euro per persoon.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio