Sportpark Hemelrijk opent calishenicsparkje

Print
Essen - Het regende zaterdag pijpenstelen in Essen, maar dat weerhield de nieuwsgierigen er niet van om toch naar een opening van het spiksplinernieuwe calisthenicsparkje in sportpark Hemelrijk te komen.

Sportpark Hemelrijk aan de Moerkantsebaan is een sporttoestel rijker geworden. Zaterdag werden de nieuwe calisthenicstoestellen officieel ingehuldigd en in gebruik genomen.

Het sportpark kreeg vijf jaar geleden een boost bij de oprichting van de sporthal, tennisvelden, atletiekpiste, voetbalplein en skatepark. Later kwam daar nog een beachtvolleybalterrein en een Finse piste bij.  Maar het park biedt nog meer. Onlangs werd er een hondenloopzone geopend en ook de wandellussen in het sportpark vormen de verbinding met een grote wandelroute.

"Het sportpark is het visitekaartje geworden voor onze gemeente", zegt burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V). "Hier kan je alles vinden wat betreft sport en recreatie. Daar komt vandaag dus een calisthenicsparkje bij. Ondertussen ben ik al helemaal op de hoogte wat je met deze toestellen allemaal kan doen. Het is een pure vorm van training met het eigen lichaamsgewicht, waarmee je jouw kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit traint. De ideale mix dus om een sterk en atletisch lichaam op te bouwen.”

Hoe de toestellen gebruikt kunnen worden lieten Inias Luntadila Lufungula, Mitchell Schollen en Koen Rempt graag zien tijdens een kleine demonstratie. Bij de toestellen staat ook een schema. Zo kan je stap voor stap de verschillende onderdelen uitproberen.

"Calisthenics is heel simpel uitgelegd fitnessen met je eigen lichaamsgewicht", zegt Koen Rempt. "Toen je vroeger naar de speeltuin ging en je wou wat draaien aan een tuimelrek, deed je eigenlijk al aan calisthenics. Je gebruikt allerlei soorten barre om je op elke mogelijke manier op te trekken of uit te duwen. Calisthenics is een goede manier voor iedereen om spieren te kweken en iedereen is er al wel eens mee in aanraking gekomen, bewust of onbewust. Iedereen kan aan calisthenics doen en kan een sterkere versie van zichzelf worden. Kracht zit niet in de grootte van de spieren, maar in jezelf. Juist doordat je met je eigen lichaam traint stelt het je in staat om datgene te doen wat jij wilt".

 

 

 

 

MEEST RECENT

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio