Kleine Eva is 19.000ste inwoner van Essen

Print
Essen - Eva Oostervink is de 19.000ste inwoner van Essen. Ze werd vandaag samen met haar broertje Noah (4) en zusje Luna (2) en haar ouders Saskia van den berg en Mauris Oostervink ontvangen in de raadzaal van het gemeentehuis. Daar mocht Eva een vingerafdrukje plaatsen in het guldenboek van de gemeente, waarin alleen de belangrijkste inwoners en bezoekers van de gemeente mogen staan.

Essen heeft de mooie mijlpaal van 19.000 inwoners bereikt. Deeer is weggelegd voor Evan Oostervink. Ze werd vrijdag samen met haar broertje Noah (4) en zusje Luna (2) en haar ouders Saskia van den berg en Mauris Oostervink ontvangen in de raadzaal van het gemeentehuis. Haar ouders werden in de bloemetjes gezet en kleine Eva mocht een speciaal ontworpen slabbetje ontvangen waarop te lezen staat: "Ik ben de 19.000ste inwoner van Essen".

Eva werd geboren op 4 september 2017 in Klina in Brasschaat. Ze kwam via een keizersnede ter wereld en was 52,5 centimeter groot en woog 3.700 gram. "Het is een rustig en braaf kindje dat goed slaapt en eet", zegt mama Saskia.

"Het was voor ons natuurlijk een totale verrassing toen we te horen kregen dat onze dochter de 19.000ste inwoner van Essen was", zegt papa Mauris. "Maar we zijn er wel trots op natuurlijk."

De voorbije 100 jaar is het aantal inwoners in Essen zowat verdrievoudigd. Van de circa 4.000 niet-Belgen in Essen, vormen de Nederlanders met voorsprong de grootste groep (vandaag zijn dat er 3.361).

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio