Dakloze Mechelaar slaakt noodkreet vanuit schuur

Print
Mechelen - De 51-jarige Luc is ten einde raad. Al een tijdlang woont de man in een schuur net buiten het stadscentrum. Een triest verhaal van een Mechelaar die blijkbaar van de radar kon verdwijnen.

Via een sluipweggetje neemt Luc ons mee naar zijn schuur, ingesloten tussen twee spoorwegen. De geboren en getogen Mechelaar zegt dat we niet op de rommel mogen letten. “Want,” zo vertelt Luc, “hier slaapt ook nog een kameraad. Hij drinkt nogal veel en laat dan zijn blikjes rondslingeren.” De oude schuur ziet er niet uit. Links rottend hooi, voor ons een roestende voederbak met afval, rechts een oude matras. “Die hebben we gevonden in een container.” 

De Mechelaar overnacht naar eigen zeggen al drie maanden in de schuur. Een tijdlang sliep hij bij vrienden en kennissen. Uiteindelijk nam die zogenaamde vriend hem mee naar de schuur. “Het is beter dan niets. Maar het is eigenlijk geen leven. 's Nachts hoor ik de ratten door de schuur kruipen”, vertelt Luc. "Op een paar mensen na weet niemand dat ik hier slaap. Ooit zullen de stoppen doorslaan. Dan heb ik twee opties: de spoorweg links of de spoorweg rechts."

We kwamen in contact met Luc via een andere Mechelaar die een tijdlang dakloos was. Voor zijn eigen bestwil hebben we de man een schuilnaam gegeven. We konden niet alle details in zijn verhaal dubbelchecken. Feit is wel dat Luc wanhopig in die schuur slaapt. Net als bij andere dak- en thuislozen kwam opnieuw de naam van een blijkbaar beruchte Mechelse huisjesmelker ter sprake. Na ons bezoek hebben we zelf contact opgenomen met hulpverleners.

Lees dit verhaal dit weekend in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio