Nieuwe ontbijt- en lunchbar focust op bio en allergenen

Print
Mechelen - In de Désiré Boucherystraat in de Mechelse binnenstad kan je voortaan ontbijten en lunchen bij Helti. Jan Kempenaers en zijn team leggen de focus op biologische, veganistische en allergenenvrije voeding.

In de voormalige tearoom tussen de Botermarkt en het Huis van de Mechelaar huist sinds deze week Helti. “Een ontbijt- en lunchzaak”, omschrijft zaakvoerder Jan Kempenaers (41). “Het is onze ambitie om een 95% bio-label te behalen. We hebben aandacht voor allergenen en bieden ook veganistische producten aan, zoals soep, boterhammen, salades en quiche.”

In Helti is er bovendien plaats voor een bakkerijgedeelte. “We werken daarvoor samen met een Nederlandse bakkerij. Zij hebben een bio-aanbod van maar liefst 132 verschillende broden. Bedoeling is dat onze klanten al die broden ook hier in Mechelen zullen kunnen bestellen”, vertelt Kempenaers. “Alle gerechten en dranken zijn trouwens take-away te verkrijgen. De speciale producten die we gebruiken, kan je hier ook gewoon kopen.” 

Lees dit weekend het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio