Heistenaar opent chocolaterie op Bruul

Foto: Gil Plaquet

Heistenaar opent chocolaterie op Bruul

Print
Heist-op-den-Berg / Mechelen - The Cacao Project. Onder die naam opent Pieter Vaes eind volgende week zijn eigen chocolaterie op de Bruul in Mechelen. Van aparte repen tot speciaal gevulde pralines: alles maakt de ambachtsman zelf.

Wanneer Pieter Vaes (30) - opgegroeid in Heist en nu woonachtig in Mechelen - toevallig een demo chocolade maken ziet, wordt hij getriggerd. In ijsblokvormpjes produceert hij zijn eerste pralines, later koopt hij wat echt materiaal. Vaes’ vrienden reageren enthousiast op het resultaat. “Ik maakte de ene grote fout na de andere, maar het was plezant”, lacht Vaes. “Op een beurs ben ik gewoon op Dominique Persoone afgestapt. Ik heb hem gevraagd of ik stage bij hem mocht doen en hij gaf me meteen zijn kaartje.” 

De meester chocolatier biedt effectief een stageplaats aan en moedigt Vaes aan een opleiding te volgen bij Syntra. Zeven jaar lang woont en werkt de Heistenaar uiteindelijk bij Persoone in Brugge. Nu hij het metier helemaal in de vingers heeft, lanceert hij op de Bruul zijn eigen chocolaterie: The Cacao Project. "Met allemaal zelf gemaakte en bedachte producten. Van blokchocola over candybars tot pralines”, vertelt Vaes.

The Cacao Project zal open zijn van dinsdag tot en met zaterdag. De opening staat eind volgende week gepland. Wanneer precies kom je te weten op de Facebookpagina.

Lees dit weekend het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio