Culinaire ondernemers palmen Oude Vleeshalle in

Foto: Dirk Vertommen

Culinaire ondernemers palmen Oude Vleeshalle in

Print
Mechelen - Zo’n 45 culinaire handelaars en ondernemers palmen zaterdag de Oude Vleeshalle in. Het monumentale pand wordt voor de gelegenheid een overdekte markt. De Mechelse Kira (23) presenteert er voor het eerst haar 'Airlines Cooking'.

In april voerde de Mechelse sp.a op de wekelijkse zaterdagmarkt actie om van de leegstaande Oude Vleeshalle een overdekte markt te maken. Nog geen drie maanden later werd aangekondigd dat het pand in de Huidevettersstraat al minstens één keer tot mercado omgetoverd zou worden. Binnen de kortste keren was de deelnemerslijst gevuld, zaterdag is het zover. “Met 45 standjes zit de zaal helemaal vol, we hebben zelfs veel geïnteresseerden moeten ontgoochelen”, zegt Sofie Vereyken.

De Mechelse Mercado heeft ook oog voor nieuwe ondernemers. Zo stelt Kira Cuypers vandaag haar ‘Cooking Airlines’ voor. “Voor vegetarisch eten aan huis”, vertelt de 23-jarige Mechelse. “Eerst had ik het idee om met een foodtruck te beginnen, maar daar kwamen er plots heel veel van. Een eigen restaurantje behoort financieel dan weer nog niet tot de mogelijkheden. Dus heb ik voor deze middenweg gekozen. Het is een redelijk nieuw idee, zeker in Mechelen.”

De markt opent om 10u. De versmarkt loopt tot 14u, de eet- en ambachtstandjes blijven tot 18u open. Vanaf dat moment vervormt de ruimte tot een soort lounge, met drank, hapjes en tango. Om 22u loopt het event over in een  stille fuif. Er is kinderanimatie en de Ecokoeriers zorgen ervoor dat uw inkopen thuis geleverd kunnen worden. Meer info: www.mercadomechelen.be & www.cookingairlines.be

Lees dit weekend het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio