© Dirk Vertommen

Mechelse kajakster twee keer wereldkampioen

In het Duitse Brandenburg veroverde kajakster Stien Verlinden (34) uit Hombeek twee wereldtitels in evenveel dagen. Een indrukwekkende prestatie, als je weet dat ze dagelijkse trainingen combineert met twee kids en een drukke job op een ministerskabinet.

Marijn Sillis

Mechelen herbergt een nieuwe wereldkampioen. Een tweevoudige zelfs. Op het WK kajak in Duitsland was Stien Verlinden dinsdag de snelste op de marathon bij de masters, de leeftijdscategorie van 35 tot 39. Woensdag won ze samen met haar coach ook de marathon K2. “Een niet te beschrijven gevoel. Het is de eerste keer dat ik wereldkampioen word, en dan plots twee keer”, vertelt Verlinden.

De Hombeekse combineert topsport met een meer dan fulltime job op het kabinet van Vlaams minister Ben Weyts. Donderdagochtend om 5u arriveerde ze opnieuw thuis met twee gouden medailles, amper een paar uur later zat ze netjes op haar bureau in Brussel. “Zo hard kan het leven van een sporter uit minder gewaardeerde sporten zijn (glimlacht). Ik hoop mijn wereldtitel volgend jaar te kunnen verdedigen, maar dat wordt niet evident. Omdat ik niet weet of ik wel kan deelnemen. Het volgende WK is in Zuid-Afrika, dat doe je niet met een hobbybudgetje. Ik hoop dus nog een sponsor te vinden.”

Wie Verlinden of haar collega’s van de Mechelse KCCM eens aan het werk wil zien: zaterdag en zondag zijn er op propagandawedstrijden op de Vaart.

Lees vrijdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio