Lazarus lanceert iets nieuws voor seizoensopener

Foto: Guy Kokken - ARSENAAL/LAZARUS

Lazarus lanceert iets nieuws voor seizoensopener

Print
Mechelen - September, dat is de start van het nieuwe culturele seizoen. Ook bij het Arsenaal, waar Lazarus voortaan de plak zwaait. “We lanceren meteen een nieuw format in het Vlaamse theaterlandschap", klinkt het.

Donderdag en vrijdag brengt ARSENAAL/LAZARUS, zoals de officiële naam thans luidt, Orde van de Dag. De opener van het nieuwe seizoen is een satirische nieuwsshow, met onder meer sketches, muziek en columns. En dat alles op amper één dag in elkaar gestoken. Want ja, het gaat over het nieuws van de dag. “Het is een evenement dat zich nadrukkelijk onderscheidt van alle andere theatervoorstellingen”, zegt Pieter Genard van Lazarus stellig.

Orde van de Dag is een Utrechts collectief dat elke maand zo’n voorstelling in elkaar steekt. In Nederland heeft het concept ondertussen al veel succes. “We gaan met Lazarus een alliantie aan met deze maatschappijkritische Nederlanders, voor een samenwerking op langere termijn. De versie die je vanaf nu meerdere keren per jaar in Mechelen te zien zal krijgen, is dus een Vlaams-Nederlandse coproductie. Mechelen wordt de Vlaamse thuisbasis van dit unieke evenement", aldus Genard.

De eerste voorstellingen van het nieuwe seizoen starten om 20.15u. Tickets kosten 10 euro en 6 euro voor -18-jarigen en studenten tot 26.

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio