Jarige Dahl betovert kids, mama's en BV's

Foto: Patrick Hattori

Jarige Dahl betovert kids, mama's en BV's

Print
Mechelen - Ondanks het stralende weer trokken woensdagmiddag zo’n 150 kinderen naar Utopolis voor de 100ste verjaardag van Roald Dahl. Enkele BV’s lazen voor aan de kinderen, die later op de namiddag op de film van Steven Spielberg én een snoeptaart getrakteerd werden.

Hoewel heel wat mensen de afslag richting de Nekker namen, zakten er toch zo'n 300 feestvierders naar de bioscoop af. Daar werden de jongste bezoekertjes ontvangen door Tante Tania en Annie de Pannie, ook wel bekend als De Leesbeesten. In aanloop naar de lancering van de GVR – een film naar Dahls verhaal De Grote Vriendelijke Reus – bespraken BV’s Linde Merckpoel, Eva Mouton, Tina Maerevoet en Sien Wynants hun favoriete Dahl-boeken.

“Maar wij moeten de kinderen niet warm maken voor Roald Dahl. Dat doet Roald Dahl zelf wel”, vertelt Merckpoel, die zowat heel zijn oeuvre gelezen heeft. “Als kind was ik helemaal weg van zijn jeugdboeken. Op een bepaald moment valt dat stil. Tot ik ontdekte dat hij ook voor volwassenen schreef. Ik vind zijn werk nu misschien zelfs nog beter dan toen.” 

De kinderen in de zaal toonden zich alvast even grote fans als de radiostem. “Op een paar boeken na heb ik alles van Dahl gelezen. Daarom kom ik zo graag naar de film kijken”, vertelt Merel (9) uit Blaasveld; Het verjaardagsfeestje werd georganiseerd door Uitgeversgroep VBK België, de Gezinsbond en Entertainment One.

Lees donderdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio