© Patrick Hattori

Nog een BV in lerarenkorps Mechelse hogeschool

Met Ilse Van Hoecke voegt Thomas More Mechelen een nieuwe BV toe aan haar lerarenkorps. Van Hoecke – bekend van Ketnet, Eén en Radio 2 – zal toekomstige kleuterleraars onderrichten in hun taalvaardigheden en expressie.

Marijn Sillis

Na eerder Mark Uytterhoeven en Roos Van Acker komt er vanaf dit academiejaar een nieuw bekend gezicht lesgeven aan de Mechelse hogeschool: Ilse Van Hoecke. Zij begon haar tv-carrière als Ketnet-wrapster en presenteerde later verschillende programma’s op één. Zes jaar lang was Van Hoecke ook één van De Madammen van Radio 2. Uiteindelijk zei ze de media vaarwel om zich op haar eigen project te concentreren: Speak Up, een bedrijf dat trainingen geeft in verbale en non-verbale communicatie.

“Mijn nieuwe uitdaging bij Thomas More is daar eigenlijk een voortzetting van”, vertelt Van Hoecke, die aan het begin van haar loopbaan al meer dan tien jaar lesgaf. “De voorbije jaren deelde ik mijn expertise omtrent expressie en improvisatie vooral met volwassenen en bedrijven. Zo kwam ik ook te weten dat Thomas More op zoek was naar een nieuwe docente. Ik heb altijd graag lesgegeven, snakte er naar om opnieuw met jonge mensen te werken. Om die reden heb ik me kandidaat gesteld bij Thomas More. En ik heb, voor alle duidelijkheid, dezelfde selectieprocedure gevolgd als alle andere sollicitanten.”

Lees dinsdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio