© Gil Plaquet

DJ Roony: van dienstencentra tot feestpodium van Maanrock

Eén van de opvallendste namen in de eindeloze lijst artiesten op Maanrock: DJ Roony. De Mechelse volksdeejay speelde de voorbije jaren onder meer in dienstencentra en rusthuizen, maar zet straks de IJzerenleen op stelten. “Ik ga voor een polonaise tot op de Grote Markt!”

Marijn Sillis

Als zestienjarige begon de geboren en getogen Mechelaar te deejayen in de Sotscop. “Ik stond in verschillende Mechelse cafeetjes”, aldus DJ Roony. “Op een bepaald moment ben ik er even tussenuit gevallen, maar een paar jaar geleden heb ik mijn passie opnieuw opgenomen Ik ben bijna 60, maar sta tussen al die ‘jonkheid.’ De dj-tafel wordt mijn lang leven.”

Ondertussen is DJ Roony – die jarenlang vrijwilliger was bij armoedevereniging De Keeting en de voorbije week maaltijden klaarmaakte voor de Maanrockvrijwilligers – een bekende Mechelaar. Want waar kan je hem tegenwoordig niet vinden? “Buurtfeesten, bejaardentehuizen, dienstencentra: overal kennen ze DJ Roony ondertussen. En kijk, nu mag ik zelfs op Maanrock draaien.”

Wat u zondagmiddag op de Ijzerenleen mag verwachten? Ambiance! “Ik ben een rasechte volksdj, hè. Ik draai 45 toerenplaten op vinyl, uit de jaren ’60, ’70, ’80 en ’90. Allemaal evergreens en vette nummers. Lola, Live is life, Una paloma blanca. En er komt een polonaise! Ik wil een sliert van mensen van de Ijzerenleen naar de Grote Markt, en via de Vismarkt terug!"

Lees vrijdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio