© Patrick Hattori

Dokter Merckaert (36) is jongste diensthoofd van AZ Sint-Maarten

Met haar 36 lentes is neurologe Virginie Merckaert het jongste diensthoofd van AZ Sint-Maarten. Zo’n drie jaar geleden belandde Merckaert in Mechelen, waarna ze een eenheid beroertezorg oprichtte en meer dan één patiënt van zijn of haar hoofdpijn afhielp.

Marijn Sillis

Dokter Virginie Merckaert is een van de vijf dokters die aan bod komt in onze reeks 'Topdokters'. De neurologe waakt over een team van vijf collega-neurologen op de drie campussen van Sint-Maarten. En in dat werk toont ze zich nogal perfectionistisch. “Als ik iets doe, moet het goed zijn. Ik kan kan niet tegen half werk. Of ik fanatiek ben? Misschien wel, ja. Een van m’n opleiders zei ooit: ‘Als je denkt dat je gelijk hebt, moet je ervoor gaan.’ Wel, sinds ik diensthoofd ben, hebben we in Sint-Maarten een eenheid beroertezorg en dankzij collega dokter Govers een multidisciplinair team voor MS."

"Of ik een topdokter ben? Laat ons zeggen dat ik er één probeer te zijn. Ik slaap niet goed als ik m’n werk niet naar behoren vervul, vind pas gemoedsrust als ik het maximum gegeven heb. Van sommige dokters vraag ik me wel eens af: hoe kan jij rustig slapen als je weet dat je beter kon? Want ook al is het ons werk, we blijven met mensen bezig. Je kan niet bij elke persoon stilstaan, maar elke persoon neemt zijn ziekte wel mee naar huis. Je moet zelf maar eens patiënt zijn.”

Later in de reeks verschijnen ook nog interviews met orthopedist Peter Boone, cardioloog Oscar Semeraro en oncologisch radiotherapeute Dominique De Bal.

Lees het uitgebreide interview dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie MechelenMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio