© SVH

Verhuist Na-Tourcriterium naar Muizen?

Verhuist het Na-Tourcriterium naar Muizen? Volgens schepen van Sport Walter Schroons (CD&V) van Mechelen is het een optie.

Marijn Sillis

Na het criterium vorig weekend kwam er kritiek van de handelaars, die naar eigen zeggen veel hinder ondervonden van het event. Hun voorstel: een koers op zondag. “Maar dat is onmogelijk, de dagen na de Tour zijn toegewezen aan verschillende organisatoren”, zegt Schroons, die het item besprak op het scheppencollege. “We nemen de opmerkingen van de handelaars wel serieus, want zo’n event moet een win-win zijn voor iedereen.”

Dus wil Schroons snel samenzitten met de organisatie om één en ander te evalueren. “We moeten durven nadenken over een parcourswijziging, zodat dat de voornaamste handelsstraten geen hinder ondervinden”, zegt de CD&V-schepen, die een ballonnetje oplaat om uit te wijken naar de deelgemeenten. “In de binnenstad gebeurt al heel wat, extra activiteiten in de deelgemeenten kunnen nooit kwaad. Als je weet dat bijvoorbeeld Muizen een jarenlange wielertraditie had, is dat misschien wel een optie.”

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio