© Patrick Hattori

Na 109 jaar verdwijnt London House uit Bruul

Na 109 jaar sluit London House in november de deuren. Rita Verheyen runde de kledingwinkel in de Bruul in Mechelen 27 jaar en was er in totaal bijna een halve eeuw aan de slag. Maar nu is het tijd om het rustiger aan te doen.

Marijn Sillis

Het is 1907 wanneer in de Bruul, tegenover het huidige pand in het shopping center, London House de deuren opent. London House, bekend om zijn kwalitatieve stoffen uit Engeland, combineert de eerste jaren een kleding- met kapperszaak.

In 1970 zoekt de kledingzaak nieuw personeel. Rita Verheyen (65) is net afgestudeerd als leerkracht snit en naad, maar vindt geen werk in het onderwijs. “Ik ben begonnen als verkoopster, en ben uiteindelijk 46 jaar gebleven”, glimlacht Verheyen. “Kleding is altijd mijn grote passie geweest.”

Bijna twintig jaar na haar eerste werkdag, in 1989, krijgt Verheyen de kans om de zaak over te nemen. “We vinden het jammer dat de geschiedenis hier stopt, maar niemand wilde de kledingzaak verderzetten. Voor ons is de tijd gekomen om het rustiger aan te doen."

Lees dit weekend het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio