© Patrick Hattori

Jonge Mechelaars bouwen 'ongehoord' muziekevent

Ongehoord. Onder die naam brengen vier jonge Mechelaars in september een nieuw muziekevent naar de stad. Hun opzet: een ongehoord feestje met alternatieve bands en dj’s die je zelden of nooit aan het werk zag in Mechelen.

Weet u welke muziek ze zoal spelen op Mechelse feestjes? Marieke Mertens (23), Nena De Keersmaecker (25), Nina Béghin (27) en Bastien Lauwers (25) hebben voor u het antwoord: “Hardcore slash metal, techno en house. En de commerciële mainstream op traditionele fuiven.” Waar moet de liefhebber van meer experimentele muziek dan naartoe? “Naar feestjes in Antwerpen, Brussel of Gent”, klinkt het. “Op uitzonderingen zoals In Utero en Dijlefeesten na is het aanbod in Mechelen héél schaars.”

Er waren twee opties: over dat manco blijven zeuren of zelf iets organiseren. De vier jonge Mechelaars gaan voor optie twee. Ze zetten Ongehoord op poten, een event met experimentele, elektronische, funky, disco-actige muziek, noem het gerust indie. Voor de eerste editie strikte het kwartet als headliner de Nederlandse dj Palmbomen. “De programmatie zal de komende weken aangevuld worden met nog twee à drie bands en evenveel dj’s. We proberen muzikanten te strikken die je zelden of nooit in Mechelen ziet en die muziek brengen die je hier bijna nooit live zal horen."

De eerste editie van Ongehoord vindt plaats op vrijdag 23 september. De locatie geven de jongeren pas twee weken op voorhand prijs.

Lees donderdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio