Mechelaar stopt niet met Duivels-gekte in zijn 'BelgenBos'

Print
Mechelen - De Rode Duivels zijn sinds vrijdag uitgeschakeld op het EK in Frankrijk, maar sommige fans denken niet aan opgeven. Mechelaar Igor Michiels en zijn vrienden verzamelen voor de laatste wedstrijden nog steeds in rode outfit op de zelfgebouwde tribune in hun ‘BelgenBos’.

Het begon met een gek idee: ‘Misschien moet ik voor het EK een stadion bouwen in mijn bos?’ Dat stukje groen kocht Igor Michiels (34) aan het begin van dit jaar aan. Zijn vrienden geloofden niet dat de Mechelaar het echt zou doen, maar voor de openingsmatch tegen Italië had Michiels met paletten een eigen tribune gebouwd. “Door het slechte weer heb ik die toen wel in de woonkamer moeten neerzetten. Laat ons zeggen: tot grote verrassing van mijn vrouw”, lacht de Mechelaar. 

Door een slecht getimed weekendje naar Center Parcs werd België-Ierland nog overgeslagen, maar alle andere matchen van de Rode Duivels volgden Michiels en co. daarna in het BelgenBos, zoals het stukje groen ondertussen gedoopt werd. Met tribune, tenten, een met bier gevulde ijskast, een barbecue, veel vlaggen, tricolore slingers, zelfs aangepaste verlichting en uiteraard een groot scherm. "Na de uitschakelijk was de verslagenheid groot”, zegt Michiels. “Maar de afspraak was: we blijven tot de finale verzamelen! In al mijn enthousiasme heb ik misschien een beetje overdreven, maar het BelgenBos was de moeite meer dan waard.”

Lees donderdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio