Technopolis laat bezoekers door Grand Canyon fietsen

Foto: Technopolis

Technopolis laat bezoekers door Grand Canyon fietsen

Print
Mechelen - Wie eens door de Grand Canyon wil fietsen, trekt deze zomer best naar… Technopolis. Het doe-centrum creëerde samen met Nanopixel een fietsrit in virtual reality.

In Mechelen-Zuid was er al de klassieke én populaire ‘fiets op een kabel’, waarbij bezoekers op vijf meter hoogte door het doe-centrum fietsen. Maar nu is er dus een nog veel indrukwekkendere variant, met virtual reality. Daarvoor ging Technopolis een samenwerking aan met specialist Nanopixel.

Bezoekers die in Technopolis plaatsnemen in de ligfiets, krijgen een VR-bril op. Twee minuten lang lijken ze echt door de Grand Canyon te fietsen. Donderslagen, vogels, schokken en rotsblokken zorgen voor een extra dimensie. “We zijn erg trots dat we deze hoogtechnologische ervaring kunnen aanbieden", zegt Ester Blockx, communicatiemanager van Technopolis. "De toepassingen van VR zijn eindeloos. Voor je het weet, wordt het een dagelijkse realiteit. Als Vlaams doe-centrum moesten we dit dan ook in ons aanbod verwerken."

De fietstocht doorheen de Grand Canyon is sinds dinsfag open en blijft staan tot en met 31 augustus. De rit is enkel toegelaten voor kinderen vanaf acht jaar.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio