© Patrick Hattori

Dames KV gehuldigd voor promotie naar tweede klasse

Op iets meer dan tien jaar tijd promoveerden de dames van KV Mechelen van derde provinciale naar tweede klasse. Nu ze hun reeksindeling – met onder meer Genk en Standard – kennen, kunnen ze niet meer wachten om aan hun nieuwe avontuur te beginnen.

Marijn Sillis

Met een grote groep vrouwelijke supporters gingen de KV Mechelen Dames in 2003 officieel van start in derde provinciale. Nadien schoot de geel-rode damesploeg in snel tempo omhoog. Vorig jaar misten de dames op een haar na de promotie naar tweede klasse, maar in april van dit jaar was het dan toch prijs. Op het stadhuis werden de dames daarvoor in de bloemetjes gezet door schepen van Sport Walter Schroons (CD&V), die het over “een opmerkelijke prestatie” had.

Nadat de dames van Malinwa het voorbije decennium bijna elk seizoen opnieuw aan de kop van het klassement speelden, wordt het straks wellicht even wennen. “Ik denk dat veel meisjes na jaren van overwinningen opnieuw zullen moeten leren verliezen”, zegt De Bell met een glimlach. "We hebben de lat elk seizoen heel hoog gelegd, nu gaan we onze ambitie iets temperen. We hopen op een plaats in de middenmoot, niet degraderen zal goed zijn. Maar dat zal wel lukken."

Lees vrijdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio