IN BEELD. Feesttaart met aardbeien, druiven en snoepjes voor jarige Qiyo

In Planckendael werd donderdagochtend de eerste verjaardag van Qiyo gevierd. Het jonge olifantje werd door zijn verzorgers getrakteerd op een grote, zelf gemaakte ‘kaarttaart’.
Print

Om 9u15 ’s ochtends al begonnen verschillende verzorgers van het dierenpark met het preparen van hun taart slash eetbare verjaardagskaart. Het werd een tapijtje van zo’n vijf meter op vijf, met gras, takken en speciale graansnoepjes. Maar ook met extra aardbeien, meloenen, druiven en zelfs verse munt.

“Het is overvloediger dan gewoonlijk, en met hapjes die normaal niet in het dieet zitten. Maar voor een verjaardag mag het iets meer zijn”, vertelt verzorger Ben Van Dyck. “Olifanten zijn echte lekkerbekken en dat geldt ook voor Qiyo, die nu al meer dan 500 kilogram weegt.”

Om half elf kwamen de olifanten naar buiten voor hun verrassing, een ‘happy birthday’ toegezongen door de trouwe bezoekers. Binnen het half uur was de taart van Qiyo op, vooral ook dankzij de grotere olifanten die zich middenin de taart wierpen. De verzorgers zelf werden door het vaste publiek nog getrakteerd op kaartjes en koekjes. 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio