© Gil Plaquet

© Gil Plaquet

© Gil Plaquet

© Gil Plaquet

© Gil Plaquet

© Gil Plaquet

1 / 6

5000 maatjes en 69 muzikanten zorgen voor geslaagd Maatjesfeest

Het Maatjesfeest mag na woensdagavond meer dan ooit een vaste waarde genoemd worden in Mechelen. Duizenden mensen passeerden op de Grote Markt, waar 5000 perfecte maatjes en maar liefst 69 muzikanten voor een vrolijk feest zorgden.

Marijn Sillis

Vorig jaar hadden organisatoren Luc Mariën – in Mechelen vooral bekend als Luc Vis – en Karel Meyer van Café Sava niet zoveel geluk met hun Maatjesfeest. Want ondanks het fantastische weer konden de initiatiefnemers door vertraging van het maatjesseizoen geen verse maatjes serveren. Woensdagavond leek zich dan weer het omgekeerde scenario te gaan afspelen: met de perfecte maatjes, maar in afwezigheid van fleurig zomerweer. Tot vroeg in de avond toch nog de zon doorbrak en er zich opnieuw een meer dan succesvol Maatjesfeest voltrok.

Het succesrecept: 5000 verse maatjes, 69 muzikanten en daarbovenop ook de gesmaakte noodmenu's van vorig jaar, met paella, bakharing met ajuin, inktvisringen en oesters. “Maar in se draait alles natuurlijk om die nieuwe maatjes, die dit jaar dankzij het ideale vetgehalte werkelijk perfect op smaak zijn”, vertelt Luc Vis, die amper blijf wist met zijn vreugde. “Jongens toch, kijk rond! Ik kan alleen maar intens dankbaar én gelukkig zijn. Er zijn lekkere maatjes, er passeren veel mensen, de Grote Markt staat vol. En ondanks alle slechte voorspellingen is er nog zon ook."

Lees donderdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen, editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio