Boksclub vecht tegen uitzetting van 15-jarige Artur

Print

Foto: Patrick Hattori

Mechelen - “Wij zijn één team en wij zijn het gewend om te vechten. En nu vechten wij allemaal samen voor Artur.” De Mechelse kick- en thaiboksclub Angelo Gym staat op scherp. En dat voor de 15-jarige Artur, die samen met zijn broertje van elf bedreigd wordt met uitzetting.

Bijna negen jaar geleden kwam Artur Nazaryan (15) samen met zijn ouders en broertje Arsen (11) van Armenië naar België. De kinderen bouwden hier hun leven en netwerk op, volgen school in de Uruslinen en het Sint-Romboutscollege en kunnen zich bijna niets anders dan hun Mechelse leven herinneren. Maar nu, na negen jaar, lijkt hun toekomst met één pennenstreek doorgehaald. Eind mei kreeg de familie een brief dat het maandag uitgezet wordt naar Armenië. “Mijn ouders, mijn broer en ik zijn er kapot van”, vertelt Artur. "Ik begrijp niet waarom men ons hier negen jaar houdt en een leven laat opbouwen, om ons dan opnieuw weg te sturen.”

Bij het Mechelse Angelo Gym sloeg het nieuws in als een bom. Maar dat betekent niet dat de club Artur opgeeft. Vanuit de kick- en thaiboksclub vertrokken letterlijk al honderden e-mails naar het kabinet van staatssecretaris Theo Francken. Online en op papier verzamelden de leden al duizenden handtekeningen in voor hun petitie. Ondertussen zamelt de club ook geld in voor de gerechtskosten voor een nieuwe procedure, waardoor het gezin toch nog enkele maanden respijt zou krijgen.

“Ik begrijp dat er een wetgeving is. Maar god: het is toch wraakroepend dat zo’n goed geïntegreerde familie na negen jaar plots weer moet verdwijnen. Artur is een gast van goud. Hij geeft hier op zijn vijftiende zelfs training aan volwassenen", zucht Angelo Buonopane, grote man van de club  “Wij zijn één team en wij zijn het gewend om te vechten. En nu vechten wij voor Artur”, vervolgt Davinia. “Angelo Gym is één club met jongens en meisjes van wel vijftien etniciteiten. Hier komen ze niet zomaar een jongen weghalen."

Lees donderdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio