© Archief Gil Plaquet

Paar uur hinder door nieuwe werken aan Battelbrug

De Battelbrug wordt vrijdag vier uur afgesloten voor het verkeer. Dat voor aanpassingen aan de smeringsinstallatie.

Marijn Sillis

Waterwegen en Zeekanaal nv wil de werking van de Battelbrug ‘verder optimaliseren’ en laat daarom aanpassingen uitvoeren aan de smeringsinstallatie. Voor de werkzaamheden moet de brug vrijdag vier uur afgesloten worden voor al het wegverkeer.

Om de hinder zo veel mogelijk te beperken besliste Waterwegen en Zeekanaal samen met de lokale politie Mechelen-Willebroek om dat in twee blokken te doen buiten de spitsuren: tussen 10 en 12u en van 13 tot 15u. Het verkeer wordt tijdens die periode omgeleid via het Battelcomplex. Voetgangers en fietsers moeten dan weer gebruikmaken van de Zennegatbrug of de Plaisancebrug.

Recent nog stelde schepen Marc Hendrickx (N-VA) een parlementaire vraag aan Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) over de vernieuwde Battelbrug, die begin vorige maand door het warme weer tijdelijk defect was door uitzetting en daarbij ook besproeid moest worden. “Bij een nieuwe warmteperiode wordt de brug van nabij opgevolgd en eventueel verder bijgesteld zodat ze operationeel kan zijn bij alle weersomstandigheden”, klinkt nu het antwoord van de minister op de bezorgdheid van de schepen.

In de loop van de zomervakantie zullen dan ook nog enkele nieuwe aanpassingswerken gebeuren aan de Battelbrug. Waterwegen en Zeekanaal communiceert in aanloop naar die werkzaamheden tijdig over mogelijke hinder voor het verkeer.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio