© standbeelden.be

Poëzie, lezingen en beiaardmuziek voor vluchtelindag

Jeugdhuis ROJM en het burgerinitiatief Welcome in Mechelen organiseren zaterdag verschillende activiteiten voor Wereldvluchtelingendag. Maandag beklimmen dan weer 25 vluchtelingen de Sint-Romboutstoren voor muziek op de beiaard.

Naar jaarlijkse gewoonte zetten de Verenigde Naties op 20 juni World Refguee Day in de kijker. En ook in Mechelen zal die dag niet onopgemerkt voorbijgaan. Zo organiseren ROJM en Welcome in Mechelen zaterdag een avondvullend programma rond het thema. “Vanaf 18u verzamelen we op een symbolische locatie: standbeeld De Vlucht aan de Schuttersvest”, vertelt Ng Sauw Tjhoi, één van de initiatiefnemers. “Er zal plaats zijn voor muziek, poëzie en slam poetry, met Mechelse en Syrische artiesten. Bijzondere genodigden zijn uiteraard de bewoners van het Mechelse opvangcentrum.”

Vanaf 19.30u verschuiven de activiteiten naar ROJM aan de Battelsesteenweg. Daar is er plaats voor stand-upcomedy, breakdance en ook een laatavondgesprek. De sprekers van dienst: Ludo De Brabander van Vrede vzw en Rein Antonissen, directeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Volgende maandag gaan zo’n 25 asielzoekers uit het centrum aan de Nekkerhal dan weer samen de Sint-Romboutstoren op. Dat op initiatief van FARO (het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed), Vluchtelingenwerk Vlaanderen, de Vlaamse Beiaardvereniging en de Vlaamse UNESCO-Commissie. “Wij willen inzetten op ontmoetingen tussen cultureel-erfgoedwerkers en vluchtelingen in… de beiaarden”, klinkt het bij de organisatoren.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio