© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

1 / 2

120 kinderen De Sprankel brengen musical in TheAtrium

Een eigen musical. Dat brengen de leerlingen van de buitengewone basisschool De Sprankel dit jaar in plaats van een klassiek schoolfeest. Vrijdagavond palmen maar liefst 120 kinderen het podium van TheAtrium in.

Marijn Sillis

‘Goed gekleurd? Goedgekeurd!’ is bovendien niet zomaar een musical. Nee, het muziektheater is geschreven door Suzette De Heyder, de verpleegster van de school aan de Nekkerspoelstraat. Meester Filip Feytongs zorgde dan weer voor de muziek. En juf Lieve Beullens bokste de choreografie in elkaar. De hele schoolmusical is dus volledig ‘self made’.

Zo goed als alle kinderen van de school, van vier tot dertien, doen dan ook mee aan de musical. “Daarvoor moest de musical natuurlijk wel wat uitgebreid worden en is er onder meer extra muziek geschreven”, vertelt verpleegster Suzette. “Sommige kinderen krijgen hoofdrollen, andere hebben mee het podium opgebouwd. We hebben op het niveau van ieder kind een taak bedacht, zodat al onze leerlingen hun eigen talenten kunnen uitspelen voor dit uitzonderlijke schoolfeest."

De musical start vrijdagavond om 19u. Tickets kosten zes euro voor kinderen en acht euro voor volwassenen. De Sprankel, onderdeel van vzw De Ranken, biedt basisonderwijs voor kinderen met een algemene vertraagde ontwikkeling en leerlingen met beperkte mentale mogelijkheden.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio