© Gil Plaquet

Vrienden bouwen werf Comet om tot culinaire zomerbar

“Om Mechelen nog meer te laten bruisen en boomen” openen vier jonge Mechelaars deze zomer de culinaire zomerbar Komeet. Vanaf 25 juni zorgt het viertal voor gastronomische en andere events op de Comet-site.

Marijn Sillis, Marieke Mertens

Mechelen is deze zomer een tijdelijke hotspot rijker: Komeet. Het idee komt van de jonge Mechelaars Willem Beeck (26), Jan Straetmans (26) en de broers Benjamin (26) en Pieterjan Van den Bon (30). “We kennen elkaar van Jeugdhuis Joko”, vertelt Willem Beeck. “We delen alle vier dezelfde passie, die voor het culinaire. Dus hebben we eens samengezeten om te bekijken of we niets kunnen organiseren rond die voorliefde. Verschillende zotte ideeën borrelden op, uiteindelijk hebben we het concept van een zomerbar uitgewerkt. Omdat het simpelweg een leuk idee is en omdat het qua locatie en culinaire insteek ook uniek is."

Na enig zoeken naar de geschikte locatie kwam het viertal uit op de Comet-site, tussen de Koningin Astridlaan en de Leuvense Vaart. Heel de zomer lang kan iedereen er op vrijdag, zaterdag en zondag terecht. “Er zal elke dag een assortiment van gerechtjes en bereidingen te verkrijgen zijn”, legt Beeck uit. “Daarnaast zullen er op Komeet verschillende culinaire events plaatsvinden. Bijvoorbeeld een barbecuefestival, Italiaanse Trattoria of zondagbrunch. Dat alles zo veel mogelijk in samenwerking met Mechelse partners.”

Lees woensdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio