© masi

Het Anker opent cultuurcafé aan Cultuurplein

Aan het Cultuurplein opent deze zomer een ‘cultuurcafé’. De stad geeft de ruimte aan Beeldsmederij De Maan in concessie aan Brouwerij Het Anker, dat de uitbating overlaat aan een team jonge Mechelaars.

Marijn Sillis

Het café met groot terras komt onder de gouden kubus, die aan de vernieuwde kapel van Beeldsmederij De Maan bijgebouwd werd. De stad geeft de ruimte – via AGB MAC – voor vijf jaar in concessie aan Het Anker. “Normaal gezien dingen wij niet mee naar zo’n dossiers, maar omwille van het unieke karakter van dit project deden we dat nu toch”, zegt Hans Rubens van Het Anker. “Dit is een uitzonderlijke locatie in de stad, een onbeschreven blad ook."

Voor de uitbating heeft Het Anker al jonge Mechelaars gevonden. Zij werden evenwel nog niet officieel voorgesteld omdat het contract nog niet getekend is. “Het zijn mensen die ervaring hebben met culturele activiteiten, die meer willen doen dan alleen zoveel mogelijk drank verkopen”, vertelt Rubens. “Het café wordt dus veel meer dan pure horeca. Bedoeling is dat van hieruit de nodige culturele activiteiten georganiseerd zullen worden. Vanuit het café, de stad of de Mechelaars zelf. En natuurlijk in samenwerking met de culturele buren."

Het nieuwe cultuurcafé zal ten laatste half juli openen. Met de opendeurdagen van de Academie, in het weekend van 25 juni, zal er al een sneak preview zijn.

Lees vrijdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio