© masi

Wetenschappers 'battelen' voor Battelse leerlingen

In elke Vlaamse provincie vinden deze week Wetenschapsbattles plaats. Voor Antwerpen gebeurt dat in Mechelen. In Basisschool De Ark mochten vijf academici dinsdagvoormiddag zo’n 150 kinderen overtuigen van hun kennis.

Marijn Sillis

De wedstrijd wordt georganiseerd door The Floor is Yours in samenwerking met Mundo. Het opzet: wetenschappers leren om hun onderzoek helder en overtuigend naar buiten te brengen. “Hun onderzoek presenteren aan kinderen is voor wetenschappers de beste leerschool”, meent organisator Hans Van de Water.

In De Ark verzamelden zo'n 150 kinderen om naar vijf wetenschappers te luisteren. “Heel fijn”, zeggen Klaas, Ingelise, Maysane en Natalia. “We hebben onder meer bijgeleerd over protheses en DNA. De wetenschappers legden alles heel duidelijk en kindvriendelijk uit. Ze deden het eigenlijk zelfs beter dan onze juffen. Al is dat ook logisch, want zij moeten zich maar in één thema vastbijten.”

Het was Claire Wiewauters van het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen die door de kinderjury tot winnaar gekroond werd. Voor haar onderzoek naar scheidingen, een analyse van 145 telefoongesprekken van kinderen met Awel.

Lees woensdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio