Nieuwbouw Zennester Hombeek jaartje uitgesteld

Print
Mechelen - Onder een zacht zonnetje genoten donderdag tientallen voetballertjes – onder wie PH-patiëntje Vic – van dag één van het jeugdtornooi van Zennester Hombeek (Mechelen). Voor de voetbalclub was het het laatste tornooi in de huidige accommodatie.

Normaal gezien moesten de cafetaria en kleedkamers van Zennester Hombeek nu al plat liggen. Dat werd eind december zo gepland, toen de stad bekendmaakte zo’n 800.000 euro subsidies te willen vrijmaken voor een nieuwbouw, met AGB Sociaal Actief Mechelen als bouwheer. “Maar de timing bleek veel te strak”, vertelt Thierry Lammar, voorzitter van Zennester Hombeek. “Doordat we de werken snel wilden laten uitvoeren, liepen de kosten hoog op. We zijn zelf geschrokken van dat prijskaartje. Daarom hebben we beslist alles uit te stellen.”

Ondertussen wordt er ook nog gevoetbald in Zennester. Donderdag, zaterdag en zondag passeren er in totaal 82 ploegen en bijna 700 jonge voetballers voor het jaarlijkse jeugdtornooi. Een van de helden van de dag was Zennester-spelertje Vic. Het jongetje dat aan de ongeneeslijke longaandoening pulmonale hypertensie lijdt, kreeg het bezoek van Rode Duivel Steven Defour en van KV-spelers Jordi Vanlerberghe en Mats Rits.

Zowel Vic als zijn kameraden speelden in een speciaal t-shirt, omdat het donderdag Werelddag voor Pulmonale Hypertensie was. Zondag mag Vic de aftrap geven bij de wedstrijd van hockeyclub KTMHC. Ook de hockeyspelers zullen met een PH-ouftit spelen. Dat dankzij de farmaceutische firma Actelion, die vanuit Mechelen werkt en zich specialiseert in medicatie om PH te behandelen. 

Lees vrijdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio