Opleidingen gebarentaal zijn populairder dan ooit

Foto: Joren De Weerdt

Opleidingen gebarentaal zijn populairder dan ooit

Print
Mechelen - Tien jaar geleden erkende de Vlaamse overheid de Vlaamse Gebarentaal (VGT). Dat wordt deze week op verschillende plaatsen en manieren in de spotlight gezet. Ook bij CVO Crescendo in Mechelen, waar de GVT-opleidingen populairder zijn dan ooit.

Wie de Vlaamse gebarentaal onder de knie wil krijgen, kan terecht bij het Mechelse CVO Crescendo. Aan de Leopoldstraat zijn er twee opleidingen. Zo kan je in Mechelen gebarentaal leren zoals elke andere taal, in de vorm van secundair volwassenonderwijs. Daarnaast is er in Crescendo een graduaatsopleiding tot tolk gebarentaal. “Die tolkopleiding wordt ingekort van vier naar drie jaar”, vertelt opleidingshoofd Marijke Van Nuffel. “Daardoor verwachten we volgend jaar een grote instroom aan nieuwe studenten.”

Bij Crescendo merken ze dat de interesse in gebarentaal de laatste jaren alleen maar gegroeid is. “Ik studeerde zelf af in de jaren ’90, zit al een hele tijd in het vak. Ik heb de opleiding nog nooit zo populair geweten als nu”, vertelt Van Nuffel. “Voor de tolkopleiding gaan we volgend jaar wellicht van één naar twee klassen, van telkens 20 studenten. Het aantal leraars zal daardoor ook uitgebreid worden.”

Op 26 mei is er een infoavond over de VGT-opleidingen in CVO Crescendo. 

Lees dinsdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio