Feestweekend voor 30 jaar oude Chiro

Foto: Patrick Hattori

Feestweekend voor 30 jaar oude Chiro

Print
Mechelen - Dertig jaar. Zolang bestaat Chiro Libertus ondertussen. De jeugdvereniging werd half maart 1986 opgericht door Toon Stevens (70). De huidige leiding van de Chirogroep organiseert een feestweekend.

Begin jaren 50 was er al een Chirogroep aan Libertus. In 1986 ging de vereniging zoals we die vandaag kennen van start. “De eerste groepen kenden wisselend succes, er zijn ook enkele stops geweest”, vertelt Toon Stevens. “We vieren nu dus 60 jaar Chiro op Libertus, en de 30ste verjaardag van de groep van vandaag.”

Stevens kreeg half jaren ’80 de vraag van de pastoor om vanuit de parochie jeugdactiviteiten te organiseren. “Ik heb onze pastoor voorgesteld om een Chiro te beginnen, hij vond dat meteen een goed idee”, vertelt de Mechelaar.

Vandaag telt Chiro Libertus 150 leden. Er is zelfs een inschrijvingsstop voor de jongste groep. “Daar heeft de ontwikkeling van de nieuwe wijk Papenhof zeker iets mee te maken”, klinkt het bij de leiders. Ook de toekomstperspectieven spelen hun rol: Libertus maakt zich op voor een verhuis naar een nieuwbouw. “De plannen worden momenteel ietwat hertekend, omdat ook kinder- en tienerwerking J@M onderdak zal krijgen in de nieuwe lokalen.”

Feestweekend

Om de dertigste verjaardag te vieren is er een feestweekend. Vrijdagavond is er een fuif in Perron M. Zaterdagavond organiseert de oud-leiding vanaf 19.30u een bonte avond met kampvuur, zang en acts op het veld aan de Papenhofdreef. Zondag, tot slot, is er een familiedag met brunch in parochiezaal De Brug.

Lees vrijdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio