© Dirk Vertommen

Lotgenoten met borstkanker verzamelen zich in Imelda

Van boezem tot boezem. Onder die naam richt Marleen Moortgat (62) uit Bonheiden een lotgenotengroep voor borstkankerpatiënten op. Die zal elke maand samenkomen in het Imelda Ziekenhuis. Zaterdag staan de initiatiefnemers op de lentemarkt.

Marijn Sillis

Het idee om zo’n groep op te richten bestond al langer bij Marleen Moortgat, die zeven jaar geleden getroffen werd door borstkanker. De voorbije maanden zette de Bonheidense de eerste stappen, ondertussen werd ze vervoegd door Ira Neels uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver en Bea Stevens uit Hever.

Op maandag 2 mei is de eerste bijeenkomst van de lotgenotengroep, om 19u in de Foyer van Imelda. “Vanaf dan zullen we elke eerste maandag van de maand samenkomen”, legt Moortgat uit. “We willen borstkankerpatiënten vrijblijvend samenbrengen. Bedoeling is dat zo’n avond begint met een infosessie, bijvoorbeeld door een plastische chirurg of een andere specialist. Zij het dat die niet té lang moet duren. Na zo’n sessie mogen er immers vragen gesteld worden en kunnen er spontaan gesprekken op gang komen. Voor ons gaat het om informatie geven, maar vooral ook om een luisterend oor bieden.

Lees vrijdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio