Sociale kruidenier op zoek naar nieuwe stek

Foto: Patrick Hattori

Sociale kruidenier op zoek naar nieuwe stek

Print
Mechelen - Omdat het huurgebouw verkocht wordt, moet het Lokaal Steunpunt Vrijwilligerswerk binnenkort verhuizen. Om de werking van sociale kruidenier ’t Sociaal Proijftje te vrijwaren, zoekt de vzw nu naar een nieuw pand in de binnenstad.

Momenteel heeft het Lokaal Steunpunt Vrijwilligerswerk onderdak in ‘Burgerhuis de Trektang’, in de Frederik de Merodestraat. Een tijdje geleden is het pand, dat de vzw huurt van de zusters van Overijse, te koop gezet. “We moeten nog niet meteen weg, we kunnen blijven tot het gebouw verkocht is. Maar we zoeken uiteraard wel naar een oplossing”, zegt Sabine Schoevaers.

“We zijn al een tijdje aan het uitkijken naar iets nieuws, met steun van het Sociaal Huis. We hadden al enkele opties, maar die waren niet ideaal. Voor de werking van ’t Sociaal Profijtje zijn we immers op zoek naar een oppervlakte van minstens 300m², liefst zelfs 500m². En dat de binnenstad. We denken aan magazijnen of schooltjes. We kunnen wel iets betalen, maar als vzw blijft dat bedrag uiteraard beperkt.” 

Lees woensdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio