© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Jonge delictplegers na paasvakantie begeleid aan Jubellaan

Na de paasvakantie arriveren de eerste jongeren in de ‘beschermende jeugdopvang’ de Leemwinning aan de Jubellaan in Mechelen. In de nieuwbouw zullen twaalf jonge delictplegers tussen twaalf en achttien begeleid worden. Woensdagochtend werd de Leemwinning officieel geopend.

Marijn Sillis

In 2008 waren de eerste gesprekken om een nieuw initiatief voor jongeren in de bijzondere jeugdzorg op te zetten in Mechelen. Uiteindelijk vonden Emmaüs, de stad en de Vlaamse Gemeenschap elkaar in een nieuw project: de Leemwinning. Woensdag openden burgemeester Bart Somers (Open Vld), Vlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V) en Inge Vervotte en Jan Seresia van Emmaüs de nieuwbouw.

Na de paasvakantie arriveren de eerste jongeren aan de Jubellaan. Het gaat om delictplegers tussen twaalf en achttien, uit de Mechelse regio, die problemen hebben op verschillende vlakken en dreigen te hervallen. “Eens de werking goed draait, zullen we hier in totaal twaalf jongens begeleiden”, legt verantwoordelijke Katja Verschooten uit. “De jongeren zullen een traject van ongeveer een jaar volgen."

Jeugdhulp Emmaüs zorgt voor de zorgtrajecten. In een eerste fase worden de jongens residentieel opgenomen en moeten ze een strikt dagprogramma volgen. Stapsgewijs bouwen ze daarna meer vrijheden op. Aan het einde van het traject moeten de jongeren opnieuw thuis of zelfstandig kunnen wonen.

Lees donderdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio