© Dirk Vertommen

Jonge topkok heeft met 'A cook at home' succes beet

Toen Arnout Desmedt iets meer dan een jaar geleden begon als A Cook at Home, had hij nooit durven hopen dat zijn concept zo’n groot succes zou worden. Vandaag wordt de jonge topchef, die nu ook workshops organiseert, gevraagd tot in Parijs.

Marijn Sillis

Eind 2014 begon Arnout Desmedt met A Cook. De 24-jarige Bonheidenaar, die in binnen- en buitenlandse sterrenzaken werkte, ruilde de keukens van restaurants in voor die bij mensen thuis.

“Het idee is dit: ik breng de gastronomische manier van koken in sterrenzaken naar de huiskamers”, vertelt Desmedt. “Mensen nodigen me uit. Ik bereid in mijn keuken een menu voor – altijd met seizoensgebonden producten en eventueel met aangepaste of gevraagde wijnen – en werk vervolgens alles af in de keuken van mijn klanten. Mijn team zorgt dan voor de bediening, aan de eigen tafel.”

En dat is dus succesformule. De Bonheidenaar z’n agenda zit vol tot in mei. “Ik ben zelf verrast door het succes. Ik had dit stiekem wel gehoopt, maar had niet verwacht dat het zo snel zo hard zou gaan”, glimlacht de topchef.

“Ik krijg bijna dagelijks aanvragen en ben twee tot drie avonden per week op pad. Aanvankelijk werd ik vooral gevraagd in Bonheiden en de randgemeenten, nu werk ik vaak ook in Brussel en Wallonië. Ondertussen kreeg ik zelfs een aanvraag uit Parijs.”

Lees donderdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie MechelenMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio