© Patrick Hattori

Schepen hekelt Engelse uitnodiging Artexis

Eurantica, de grote antiek- en kunstbeurs van Artexis die van de Heizel in Brussel naar de Nekkerhal verhuist, opent begin volgende maand de deuren. Maar de Engelse uitnodiging die rondgestuurd werd, is bij eerste schepen Marc Hendrickx (N-VA) in het verkeerde keelgat geschoten.

Marijn Sillis

Vanaf 5 tot en met 13 maart loopt in de Nekkerhal Eurantica Fine Art Fair, dat zo’n 25.000 antiek- en kunstliefhebbers lokt. De voorbereidingen lopen volop en dus werden ook de uitnodigingen uitgestuurd. Die zijn uitsluitend in het Engels en dat kan Marc Hendrickx (N-VA) allerminst appreciëren.

“Mechelen is vooralsnog een Vlaamse stad waar men Nederlandse spreekt”, aldus Hendrickx. “Kijk, de Nederlandse taal is voor mij al decennialang een gevoelig thema. Maar ook als bestuur zetten we in op ondersteunen van het Nederlandstalige karakter van onze stad. Men zal mij wel bekrompenheid verwijten, maar Artexis is al een paar keer op dit punt gewezen. Dat ze dat blijven negeren, is bedroevend."

Bij Artexis reageren ze gelaten. “Bij events op dit niveau is de voertaal nog altijd het Engels, vandaar dat een aantal zaken in die taal gecommuniceerd wordt, dat is al jaren zo", zegt communicatieverantwoordelijke Sylvie Buydaert. "Dit is voor ons een onnodige discussie.”

Lees donderdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie MechelenMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio