Mechelse culturele spelers scoren goede punten

Vlaams Minister Sven Gatz laat in juni weten wie hoeveel subsidies krijgt Foto: GVA

Mechelse culturele spelers scoren goede punten

Print
Mechelen - Het Vlaams departement van Cultuur loste de eerste beoordelingen voor kunstenorganisaties die naar vijfjarige werkingssubsidies dingen. Bijna alle Mechelse spelers scoorden goede punten.

Alleen Theater M werd geen vrolijk nieuws gegund. Al vijf jaar bouwt het collectief zonder enige toelage aan zijn toekomst, nu vroeg het voor het eerst subsidies aan. Maar de commissie – die zowel het zakelijke als artistieke luik beoordeelt – liet weten dat het dossier onvoldoende was. “We hebben er geen verklaring voor”, zegt artistiek leider Yves De Lathauwer. “Het eindoordeel is kort door de bocht. Het is ook jammer dat het zo streng gepresenteerd wordt aan de buitenwereld. We zullen hoe dan ook in beroep gaan."

Abattoir Fermé en t,arsenaal ontvingen als oordeel een ‘zeer goed’, het best mogelijke rapport, en behoren daarmee tot de Vlaamse uitblinkers. “Heel fijn nieuws uiteraard”, glimlacht Nick Kaldunski van Abattoir Fermé. “Het is niet de eerste keer dat we zo goed scoren, al blijft het zoals altijd afwachten hoeveel subsidies er tegenover zullen staan. Het is geen geheim dat we een heel klein gezelschap met torenhoge ambities zijn, tot zelfs in Azië en de VS."

Ook NONA en Contour, Festival van Vlaanderen - Mechelen, Zefiro Torna en De Maan kregen een goed advies. Het Banket, tot slot, ontving een voldoende. In juni laat minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) alle organisaties weten op hoeveel centen ze kunnen rekenen.

Lees vrijdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio