Subsidie, meer films en festival voor Filmhuis

Foto: Patrick Hattori

Subsidie, meer films en festival voor Filmhuis

Print
Mechelen - Na 40 jaar krijgt het Filmhuis in Mechelen eindelijk erkenning van de stad. Er komt een jaarlijkse toelage van 7500 euro en het aantal speeldagen zal uitgebreid worden van één naar twee of zelfs drie. Het Filmhuis gaat ook voor een professionele kracht en een eigen filmfestival.

Sinds 2009 heeft het Filmhuis - dat al sinds de oprichting in 1976 op vrijwilligers draait - onderdak in het Cultuurcentrum. Het toeschouwersaantal steeg op zes jaar tijd van 2000 naar bijna 9000. Nu wordt het Filmhuis eindelijk beloond voor zijn jarenlange inzet. “Het Filmhuis is succesvol en ambitieus in Mechelen, en dat willen we honoreren”, zegt cultuurschepen Björn Siffer (Groen). “Daarom ontvangen ze voortaan een subsidie van 7500 euro. Ze zullen ook bijkomende ondersteuning krijgen van het Cultuurcentrum. En ze kunnen rekenen op een tot twee extra speeldagen in het auditorium.”

Het Filmhuis kan het aanbod nu uitbreiden. Zo wil het op maandagavond plaats maken voor onder meer documentaires en klassiekers. Op zondag kunnen er voor het jongere publiek, samen met Kidscam, ontbijtfilms getoond worden. “We zijn blij met deze erkenning van het stadsbestuur. Zo kunnen we nog verder groeien”, zegt Thomas Van Roost, voorzitter van Het Filmhuis. “We kunnen ook werk maken van een droom die al heel veel jaren meegaat: een eigen filmfestival. De komende maanden willen we het Filmhuis bovendien laten evolueren naar een semi-professionele werking."

Lees vrijdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio