Grote smurf verwart passanten monsterwerf

Foto: Patrick Hattori

Grote smurf verwart passanten monsterwerf

Print
Mechelen - Wat is de rol van de bewegende grote smurf op de werf van het toekomstige ziekenhuis in Mechelen? Meerdere passanten aan de R6 zaten de voorbije weken met die vraag. Voor de werkmannen is het een goede practical joke.

De smurf dook eind vorig jaar op. De kleine, stevige kraan met het rode bovenstel werd door een van de werkmannen tot grote smurf gebombardeerd, een naam die de kraan niet meer kwijt geraakte. Zeker niet toen er zeilen met een smurf opgehangen werden. “Het is een goede mop geworden op de werf. Eén waar we veel vragen over krijgen”, zegt werfleider Pieter Verschueren van MBG met een glimlach. 

Ironisch genoeg is de grote smurf, die gebruikt wordt voor het optrekken van het parkeergebouw naast het ziekenhuis, qua lengte wel veruit de kleinste kraan. “Ze bestaat uit slechts een stuk van veertien meter, kleiner kan zo’n kraan niet zijn”, verklaart Verschueren. “We moeten het parkeergebouw onder een hoogspanningskabel bouwen, wat heel veel veiligheidsissues met zich meebrengt."

Lees donderdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio