Baron van Zon vraagt faillissement aan

Patrick Van Campen (rechts) eind vorig jaar, nadat Baron van Zon helemaal vernieuwd was. Foto: Patrick Hattori

Baron van Zon vraagt faillissement aan

Print
Mechelen / Hombeek - Na achttien jaar heeft Baron van Zon de deuren gesloten. Zaakvoerder Patrick Van Campen vraagt het faillissement aan. Dat het bekende restaurant in Hombeek (Mechelen) de boeken neerlegt, is het gevolg van de brand in Engelentijne in Hofstade.

Bijna twee jaar geleden verwoestte een schouwbrand het erg succesvolle restaurant Engelentijne in Hofstade (Zemst). Voor zaakvoerder Patrick Van Campen, die beide zaken runde, het begin van een calvarietocht. “De afhandeling werd een verschrikking”, vertelt Van Campen. “Ik heb het gevoel dat er door alle betrokken partijen spelletjes zijn gespeeld, dat ik uiteindelijk de dupe geworden ben."

Het probleem voor Baron van Zon: boekhoudkundig was het restaurant aan het failliet verklaarde Engelentijne gelinkt. “En dus kwam de curator de centen bij Baron van Zon halen”, licht Van Campen toe. "De bedragen die geëist werden, waren onmenselijk. Dus heb ik begin deze maand beslist om ook bij Baron van Zon de boeken neer te leggen. Ik heb twee jaar gevochten, maar heb geen energie meer.” 

Na achttien jaar sloot de zaakvoerder zaterdagavond een laatste keer af. Met heel erg veel pijn in het hart. “Het voelt alsof je je kind verliest”, zucht Van Campen. “Het klinkt zwaar, maar toch: mijn leven is deels kapotgemaakt."

Lees donderdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio